pátek 18. ledna 2008

Akce Day of Defeat

Rosničky hlásí na víkend teplé počasí, proto bleskově organizujeme menší akci pro spřátelené týmy, než zase přijdou mrazy a uzemní nás doma. Vzhledem k rychlosti organizace bude tentokrát hra o něco jednodušší než minulý Krakatit: hrát se bude hra inspirovaná principem počítačové Day of Defeat, obohacená o prvky bojového průzkumu a koordinace rozptýlené akce v rámci družstva. Vysílačky výhodou... Přesná pravidla budou vysvětlena na srazu.

Hraje se v neděli 20. ledna ve starém pískovém lomu u Dolní Lhoty u Blanska. Lokalita je netradiční, ale vyzkoušená a zajímavá, bezpečná. Akce není vzhledem časové tísni hlášena na úřadech (to trvá až tři týdny...), ale zatím tam nikdo nikdy neoprudil...

Sraz je v 9:30 zde



Pravidla hry Day of Defeat:
  • Na začátku hry je rozmístěno 5 kót (např. barevnou páskou omotané stromy). O umístění první z nich (ve středu území) vědí oba týmy, které se z tohoto bodu rozejdou na opačné strany a každý na svém území rozmístí další dvě kóty ve vzdálenosti zhruba 100-500 metrů od sebe. Každý tým tedy ví o umístění tří kót, zbývající dvě musí dohledat na nepřátelském území.
  • Jakoukoli kótu získává daný tým do svého držení tak, že k ní v jednom okamžiku přijde určená část týmu (typicky polovina týmu, může být méně, např. 2) a dotkne se jí. Získání kóty nahlásí do vysílačky na veřejném kanálu pro oba týmy.
  • Vyhrává ta strana, které se podaří v jednom okamžiku mít v držení všech 5 kót. Je zřejmé, že při vyrovnaných silách to vyžaduje jistou koordinaci a taktiku: vědět, kolik má kdo zrovna v držení kót, kolik má kdo mrtvých a kde se nachází vlastní i nepřátelští hráči.
  • Respawn 15 minut na místě zastřelení (či v jeho blízkém okolí).


Ohlášení účasti a jakékoli dotazy směřujte na Víta (ICQ 77-168-531; příp. mobil: 731 507 482)

Těšíme se!
Yours sincerely
The Royal Green Jackets Brno

Žádné komentáře: