úterý 30. března 2010

Velká Čečna aneb Good bye Boží Dar

Na akci pořádanou 26.–28. března v Milovicích už tradičně teamem Viper dorazili Hawlayz, Sedli a Honza, řady naší jednotky podpořili také Ash a Bobo z 2. BAT. Hned v pátek v noci, po breefingu a školení radistů, jsme pod ruskou vlajkou a s volačkou Sokol 8 dostali první rozkaz: prozkoumat okolí budovy zvané Rádio, společně s další jednotkou ho vyčistit a poté diverzními akcemi nenechat zabarikádované Čečence vyspinkat.


Po návratu na základnu zhruba v šest hodin ráno jsme čekali odpočinek, místo něj ale přišel další Milanův rozkaz, abychom odjeli na Mejtko, kde jsme měli bránit předsunutou základnu pro těžkou bojovou techniku. Dlouhá a po 7 hodinách i nudná patrola nakonec přinesla ovoce: velkolepý příjezd konvoje BVPéček byl nezapomenutelný zážitek a i následné dvouhodinové bránění techniky napohled připomínalo skutečnou válečnou operaci. Čečenská chuť zmocnit se vozidel byla obrovská, naše vůle ubránit je také, několikanásobná převaha však nakonec zajistila nepříteli vítězství a nám smrt.


Boj se pak rozhořel o budovy ve městě, kde trval až do neděle, po mnohých přestřelkách jsme si ještě naposledy zaválčili taky u letiště. Cestou zpátky jsme objevili starou pekárnu, která v dobách, kdy tu vláda skutečná ruská armáda, zásobovala celé Milovice. Výbornou akci završil soud a následná poprava Kaina, který pro nesplnění rozkazu udržet Mejtko a tamní těžkou techniku byl odsouzen k trestu smrti, přesněji řečeno k 50 kuličkám do zadku ze vzdálenosti asi 10 metrů.

Tím skončila poslední válka na území města Milovice – Boží Dar, které se má proměnit v solární elektrárnu. Rest in Peace Olympiku, Pavlovův dome a další místa vrytá do naší paměti...

Více fotek najdete v tomto albu 2. BAT.

Sepsal: Hawlayz

Žádné komentáře: