středa 12. května 2010

Za Horizontem světlé zítřky

Dvě (horizontální) fotky připomínají významný podnik, jíž jsme se prvního květnového víkendu zúčastnili:  tradiční akce DPM Alliance proti výběru českých jednotek Horizont 7. K ní pár postřehů:












- Velká poklona organizátorům, velitelům, i všemu mužstvu za vysokou kvalitu na britské straně. Takovou úroveň (velení, disciplíny i výbavy) jsme dosud zažili jen v menších skupinách, dosud nikdy ale v "rotě" o 70 lidech. Už teď se těšíme na další alianční akce.
- Tím horší bylo zklamání z protivníka, který akci částečně vzdal a pokazil. To, že k tomu měl jisté objektivní důvody (kdy nejsou?), ho omlouvá jen trochu.
- Konečně jsme byli v poli s našimi kolegy z pražsko-písecké RGJ. Kéž by se vyplnil plán, že spolu budeme operovat častěji. 

- K vynikajícímu zážitku přispěly landorovery ze 104. RA. Když Aleš zařadil trojku a bez zaváhání vyjel ten prudký kopec k naší druhé základně (dobře, měl tam redukci), pochopil jsem se, že nějakého lanďáka musíme mít taky. 
- Je to už obehraná písnička, ale hádejte, co dělala Hawlayzova L85?  Správně, nestřílela. Už od parkoviště.
-
K výstroji mám jedno klíčové slovo: Goretex. Není nad to ležet v dešti na mezi a mít ho na háku. Pak zalézt do bivibagu (goreobal na spacák) a mít ho dál na háku. Prostě pravá britská pohoda.












Následující víkend se Hawlayz s Kernem účastnili akce KVH Grenze. Když budou chtít, třeba něco napíšou. A týden před Horizontem jsme si udělali zdařilé cvičení. A to už je všechno.

Sepsal: Madrid

Žádné komentáře: